Zo vermijd je dat je ex-huurder zijn domicilie houdt in je huurpand

Het gebeurt wel eens dat een gewezen huurder na het einde van de huurovereenkomst vergeet om zijn domicilie te wijzigen. Of hij laat de domicilie misschien wel bewust in de voormalige huurwoning staan. Wat kan je als verhuurder doen?

Verwittig je huurder

Bij het einde van de huurovereenkomst kan je de huurder er (mondeling of nog beter schriftelijk) op wijzen dat hij zijn domicilie moet veranderen. Op die manier vermijd je alvast dat je huurder dit vergeet te doen. Een huurder die te goeder trouw is zal op die manier allicht zijn domicilie niet laten staan.

Vraag het na

Twijfel je of de huurder zijn domicilie al dan niet wijzigde dan kan je dat navragen bij de gemeente waar het onroerend goed dat werd verhuurd is gelegen. Je weet dan meteen of je huurder nog ingeschreven is op dat adres.

Ga het melden

Blijkt je ex-huurder nog ingeschreven te zijn meld dan dat deze in werkelijkheid helemaal niet meer op het aangegeven adres woont. Je kan dit doen op de dienst bevolking van de gemeente waar het huurpand is gelegen. De gemeente zal, als dat inderdaad het geval blijkt te zijn, uiteindelijk je gewezen huurder schrappen. Dat kan soms zelfs gebeuren met een verkorte procedure als er een proces-verbaal van uithuiszetting is.

Voor al uw vragen over de verhuur van Uw pand, kan U bij ons terecht.
domicilie huur adres
Zo vermijd je dat je ex-huurder zijn domicilie houdt in je huurpand