4 verschillende bouwmethodes en hun voor- en nadelen

Houten frame

Steeds meer en meer bedrijven wenden zich tot de houtskeletbouw. Men zegt dat het gemakkelijk te hanteren en te monteren is in de werkplaats, het bespaart daarnaast veel tijd en geld. Timmermannen kunnen daarnaast een gedeelte op locaties aanpassen wanneer er iets niet klopt. Concreet gezegd, zijn deze huizen gemaakt van een houten skelet en een netwerk van balken en planken. Het geheel wordt gevormd met de panelen en isolatoren.

Voordelen:

De snelheid van constructie, het lichte gewicht van het materiaal en het gemak van het bewerken, inclusief last-minute op locatie.

Nadelen:

Kwaliteit vereist bij de installatie, de kosten voor de kwaliteitscontrole, de duurzaamheid van een low-end huis.

Stalen structuur

Dit is een methode die tot een paar decennia geleden nog weinig bekend was, en toch is het vandaag de dag een steeds populairdere structuur. Net als het houten frame, is het stalen frame snel te monteren. De onderdelen die in de fabriek zijn bewerkt, kunnen op locatie snel worden geplaatst. Echter, is het veel lastiger om ze op locatie opnieuw te bewerken.

Voordelen:

Snel gemonteerd, aantrekkelijke prijs, bestendig tegen aardbevingen.

Nadelen:

Lastig om goede vakmensen te vinden en het perfectioneren van de isolatie van het materiaal.

Beton

Sommige mensen bekritiseren de milieu-impact van dit materiaal, maar het debat blijft zeer open. Echter, deze huizen hebben zeker een serieuze uitstraling, maar zijn geschikt om lang mee te gaan…Tenminste, wanneer de bouw wordt uitgevoerd volgens de regels van de kunst. Volgens de aannemer kan de eerste stap plaats vinden in de werkplaats, voor een blokvloeressamblage ter plaatse.

Voordelen:

Duurzaamheid en hoge mate van isolatie.

Nadelen:

Vaak hoge kosten.

Traditioneel metselwerk

Dit is de klassieker binnen ons koninkrijk. De bakstenen of blokken worden op elkaar gestapeld met behulp van mortel of lijm tussen ieder element. Een duurzame methode, maar deze methode wordt vooral op locatie uitgevoerd. Dit betekend dat de bouwtijd direct afhankelijk is van de weersomstandigheden.

Voordelen:

Duurzaamheid en isolatie.

Nadelen:

Tijdrovend vanwege de omvang en stevig te voorspellen fundamenten.
bouw methodes
4 verschillende bouwmethodes en hun voor- en nadelen